Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.03.2013 18:53 - Английски репортер си извади фалшива БГ лична карта за 24 часа
Автор: georgimet Категория: Други   
Прочетен: 1641 Коментари: 0 Гласове:
2



Британският вестник „Сън“ отново публикува разследване как може да се купи фалшив български документ за самоличност. Репортер на изданието, представил се за украинец, успял да се снабди с лична карта от бандитски шеф на име Гацу в София срещу 475 британски лири.

Той получил изряден документ след 24 часа на избраното от редакцията на вестника фалшиво име Валери Романов.

„Сън“ публикува самата лична карта, снимки от срещата за нейното издаване, които стават в сладкарница от известна верига в софийския квартал „Триадица“.

Докато предавал фалшивия документ, Гацу казал: „Сега я получаваш много евтино. С нея можеш да заминеш веднага за Лондон. След няколко месеца ще можеш да работиш там или да поискаш жилище, пари, здравни грижи или безплатно училище от правителството - както правят поляците. Тогава вече цената на тази карта ще е пет пъти по-висока. Мнозина ще се натискат за тях. Вече съм продал много такива на хора от арабски страни, на руснаци, индийци.“

Вестникът коментира, че българската престъпна група може да вкара във Великобритания с фалшиви лични карти десетки хиляди нелегални имигранти извън ЕС, които след това да се облагодетелстват от социалните услуги от догодина.

Според него в схемата за издаването им участвали корумпирани служители от паспортната служба в София. По думите на Гацу той може да осигури и шофьорски книжки, и университетски дипломи. Всички били оригинални, но не се регистрирали в системата. Престъпният бос се похвалил още, че е изпращал хора до Лондон, Канада, САЩ и на много други места. Пакетната услуга за карта и шофьорска книжка струвала 950 паунда.

През 2006 г. репортер под прикритие на „Сън“ успя да извади фалшив български паспорт на името на британския вътрешен министър Джон Рийд. За документа бяха платени 565 паунда. Разследването на вестника тогава бе предупреждение, че затъналата в корупция България може да вкара престъпност във Великобритания, след като гражданите й започнат да пътуват свободно, когато страната стане член на ЕС.

Сегашното разследване е във връзка с предстоящото падане на трудовите ограничения във Великобритания за българи от догодина.


източник: kafene.net




Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: georgimet
Категория: Политика
Прочетен: 213157
Постинги: 78
Коментари: 50
Гласове: 96
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930