Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.08.2017 19:19 - Очна ставка
Автор: gikotev Категория: Други   
Прочетен: 1156 Коментари: 0 Гласове:
7

Последна промяна: 20.08.2017 19:40

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Между разследваните престъпници премиер-мутра и министър енерГЕПИка, от една страна, и свидетелите на престъпните им деяния - всички ние. Но първо да им припомним, какво те самите са си гласували като Решение, на заседанието на кабинета Мутра2, на 14-ти декември 2016-та г., по повод бъдещето на проекта АЕЦ "Белене":

"С това решение се възлага на министъра на енергетиката в срок до три месеца да организира възлагането на технико-икономически и правен анализ, свързан с възможността за такова рационално използване както на наличната инфраструктура, така и на оборудването с дълъг цикъл на производство, но при много ясно определени и дефинирани условия, а именно – без прякото или косвено участие на държавата, без предоставяне на държавни гаранции и без сключване на договори за дългосрочно изкупуване на електрическа енергия."

Осем месеца по-късно, на 15-ти август 2017-та г., министър енерГЕПИка дава нарочна пресконференция, на която представя приоритетите и плановете на министерството по време на мандата на кабинета Мутра3. И аз бях на тази пресконференция и единствено тук най-точно и пълно ви представих цялото и съдържание (http://gikotev.blog.bg/drugi/2017/08/15/ministyr-energepika-mi-spodeli-otkroveniia-video.1562038). Но нека проследим детайлно думите на другарката енерГЕПИка и отговора и на моя реплика към нея:

"Теменужка Петкова - ... Разбира се, когато става въпрос за атомна централа българската държава ще трябва да има присъствие и ще трябва да има участие, миноритарно. Дали ще апортираме част от площадката (на АЕЦ "Белене" - бел. Г.К.), дали ще се апортират друг вид активи, но ресурс няма как да се дава. Все пак знаете, че когато има такава ядрена мощност ядрения риск е на територията на страната и ние сме длъжни ...

Георги Котев - Това противоречи на Решението на Министерски съвет (от 14-ти декември 2016-та г.).

Теменужка Петкова - Не не противоречи на Решението на МС. Решението на МС касае рационалното използване на оборудването. Там не става въпрос ... (изпуска си мсълта или си прехапва езика, за да не каже нещо излишна - бел. Г.К.) ... и оборудването без това държавата да дава пари и без държавата да сключва договори за дългосрочно изкупуване на електрическата енергия."

Според другарката енерГЕПИка апортната вноска НЕ Е РЕСУРС? ГЕ-НИ-АЛ-НО!

image

В стенограмата от заседанието на МС нито веднъж не се споменават изразите АПОРТНА ВНОСКА или пък МИНОРИТАРНО УЧАСТИЕ. Вместо това ясно и точно е казано БЕЗ ПРЯКОТО ИЛИ КОСВЕНО УЧАСТИЕ НА ДЪРЖАВАТА. Думите са на другарката Петкова. Осем месеца по-късно тя ги е "забравила" и не вижда противоречие между тях и новата позиция, която даже не е официализирана с Решение на МС.

Но понеже и двата израза АПОРТНА ВНОСКА и МИНОРИТАРНО УЧАСТИЕ са чуждоземни ще трябва да ги определем по нашенски, за да стане ясен съставът и размерът на готвеното престъпление.

Зъ първото понятие ще вземем 1:1 определението му в Уикипедия (https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%90%D0%BF%D0%BE%D1%80%D1%82):

"Апорт е парична или непарична вноска в капитала на търговско дружество. В повечето случаи предмет на вноска са пари, но законодателството допуска и непарични вноски наричани още апортни. Те имат за предмет вещи или права върху вещи, например недвижими имоти, стоки, материали, машини, съоръжения, автомобили, право на ползване, право на надстрояване и пристрояване, право на строеж.Не може да се прави апорт, чийто предмет е сервитут или владение върху вещ (владеенето не е право). Също така като апорт не може да бъде внасян труд или услуга на някои от съдружниците. Няма пречка предмет на апорт да бъде бъдеща вещ, но тя трябва да бъде описана в учредителния акт-устав или договор."

За второто по-трудно се намира определение в родните тълковни речници поради което ще ви преведа смисълт му от английски такива. МИНОРИТАРНО УЧАСТИЕ или МИНОРИТАРЕН ДЯЛ представлява една по-малка част от цялото. Това може да варира от 0,01% до 49,99% от даден актив или ако той е разпределен в акции от една акция до половината МИНУС ЕДНА акция. И тук следва най-интересното!
От горното определения може да се направи пряк извод, за ппланирания размер на предстоящия грабеж. Както на въпросната пресконференция, която можете да видите 1:1 по-долу, така и много други пъти другарката енерГЕПИКА твърди, че проекта АЕЦ "Белене" би струвал 20 милиарда лева, от които ТРИ милиарда вече са потънали в нечии джобове. На вас оставям сами да прецените още колко милиарда трябва да се откраднат, за да се зъпални МИНОРИТАРНИЯ ДЯЛ със смисъл и съдържание?

Ако правилно решите задачата ще разберете и истинското заключение до което достигнаха следователите след проведената очна ставка. Парите ще ги плащаме всички НИЕ! Нова АЕЦ НИКОГА няма да има!

На пресконференцията присъстваха НАД 40 "журналисти", от така наречените "водещи български медии". Познайте дали поне един от тях е предал истината на жертвите?

Георги Котев




Тагове:   очна ставка,


Гласувай:
7



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gikotev
Категория: Други
Прочетен: 9836624
Постинги: 3166
Коментари: 2895
Гласове: 5354
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031