Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.03.2011 17:45 - Защо са тия разправии около АЕЦ Белене и Козлодуй?
Автор: georgimet Категория: Политика   
Прочетен: 1651 Коментари: 1 Гласове:
1



Старая се да следя какво пишат вестниците и кои теми телевизиите представят като "по-важните" новини, "цялата истина" (НоваТВ), "всички гледни точки" (bTV) и т.н. Прави ми впечатление, че на фона на авариите в японските АЕЦ, в нито една медия не се чува новина от рода на "АЕЦ Козлодуй е проектирана да устои на земетресение от Х степен". Нито един специалист или политик не казва нещо такова. Вместо това чуваме, че няма страшно - не земетресение прецакало японските централи, а цунамито, разбираш ли... Следното обяснение на мен ми по-звучи логично. Източник: Иво Инджев.

Българските медии са захранени вече с инжектираните в България милиони за реклама на ядрения обект “Белене”... Взели са парите и няма мърдане. Не се шегувам – за последната половин година в България са нахлули огромни за мащабите на медийния ни пазар средства. Обещавам ви разконспириране на тази корупционна схема за облъчване на българското общество с чужди интереси в новата си книга.

Като кореспондент на “Ню Йорк дейли трибюн” за Европа за периода 1853 – 56 г. К. Маркс пише, че Русия подкупва френската преса, а руската дипломация “дава приспивателни” на пресата и народа на Англия. Тази стара руска традиция беше изобличена след като Горбачов спря субсидиите на западните комунистически издания и знаменитите рупори на съветското влияние като “Унита” в Италия, “Юманите” във Франция и т.н. загинаха моментално. Време е обичайната практика на руските подкупи да бъде изобличена и в България, където се разпорежда особено нагло.

А ето и експретното мнение на ядрения специалист Георги Котев:

„Интересен е въпросът по коя скала (на Рихтер или Медведев-Шпонхойер-Карник) и до каква степен (7,8,9???) е обоснована сеизмичната устойчивост на АЕЦ „Козлодуй“ в БГ няма абсолютно никаква яснота. Доказателството за това е препирнята между Богомол Бончев (Риск Инженеринг), министър Тр. Тр. и Сергей Цочев (председател на АЯР), в последното издание на „Неделя 150″, по Хоризонт.

А причината за тази „мъгла“ и неясност е повече от тривиална. За да се назове съответната скала и степен на сеизмична устойчивост трябва всеки, който го прави, да се позове на конкретен официален документ, където това е посочено. Този документ се нарича Техническа обосновка на безопасноста (ТОБ) и се явява нещо като паспорт за всяка една АЕЦ по света. Да, но нашите бараби не смеят да се позоват на него защото той не съществува!!!!!! Да, АЕЦ „Козлодуй“ не разполага с ТОБ, в който документ следва да бъдат описани и характеристиките на използваното ядрено гориво. Но понеже, защото, обаче те си правят експеримент с рециклирано гориво, поради тази причина и няма как да имат редовен и легален ТОБ, т.е. паспорт. И така на фона на трагедията в Япония хванхаме нашите престъпници по бели гащи, но на БГ журналята (с малки изключения) не им пука.“

Георги Котев е човекът, който през Юли 2008 г. разкри, че "отговорните другари" които отговарят за АЕЦ Козлодуй са си спретнали далавера с горивото за реакторите, от която България губи годишно около 1,000,000,000 лева (да, един милиард). Случайно след тва получил заплахи за живота си, наложи му се да поживее в чужбина, и изобщо, живота му станал интересен...




Гласувай:
1



1. анонимен - Истинската енергийна независимост
17.01.2012 00:29
Истинската енергийна независимост може да се постигне само и единствено ако вместо 6 млрд. за АЕЦ Белене или Козлодуй, се дадат същите пари за соларни панели върху всички блокове в българските градове. В Русе се произвеждат такива панели и съвсем спокойно това наистина ще бъде стимул за българската икономика, а пък и България ще има най-зеленият ток в света!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: georgimet
Категория: Политика
Прочетен: 213379
Постинги: 78
Коментари: 50
Гласове: 96
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930