Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.03.2013 16:23 - Медии? Правосъдие? Да бе да...
Автор: georgimet Категория: Политика   
Прочетен: 1705 Коментари: 0 Гласове:
1



Делян Пеевски е възстановен като следовател без дебати image

Бившият депутат от ДПС и син на медийния бос Ирена Кръстева Делян Пеевски бе възстановен в четвъртък като следовател в столичното следствие. Висшият съдебен съвет уважи искането му без абсолютно никакви дебати и обсъждания. Предложението за връщане на работа на Пеевски като магистрат бе внесено като извънредна точка в дневния ред на заседанието на съдебните кадровици в четвъртък.

Така Пеевски ще стане подчинен на новоназначения шеф на столичното следствие Петьо Петров, известен с прозвището си Пепи Еврото.

Синът на Ирена Кръстева бе назначен в столичното следствие още през 2005 г., без да има необходимия стаж.

Впоследствие стана зам.-министър на бедствията и авариите в тройната коалиция. През 2007 г. Пеевски се оказа забъркан в мегаскандала, добил популярност като "Овчаров-Александров". Тогавашните министър на икономиката и енергетиката Румен Овчаров и шеф на националното следствие Ангел Александров си размениха взаимни обвинения за участие в корупционни афери и изнудване.

Появиха се твърдения, че двамата са оказвали натиск на шефа на "Булгартабак" Христо Лачев да назначи тяхно протеже на работа в холдинга. Самият Лачев пък обвини новоназначения за шеф на столичното следствие Петьо Петров, че го е изнудвал. Заради скандала Пеевски бе уволнен.

Впоследствие прокуратурата обаче не откри никакви данни за престъпления и той бе възстановен като магистрат с решение на Върховния административен съд. През юли 2009 г. той напусна длъжността заместник-министър на бедствията и авариите и на 8 юли същата година ВСС го възстанови на длъжността следовател. Но само за седмица, защото Пеевски влезе в 41-то Народно събрание като депутат от листата на ДПС.

В битността си на народен представител той бе известен с рядкото си появяване в парламента. Пеевски бе и единственият парламентарист, който бе отхвърлен при гласуване от неговите колеги като член на антикорупционната комисия.

В коментар за светкавичното възстановяване на Пеевски като следовател лидерът на ДПС Лютви Местан отбеляза, че това е нормална процедура и трябва да се възстановят правоотношенията с основната месторабота, преди да се участва в парламентарния вот.

"Аз например от утре също подавам молба до кмета на Момчилград да ме пусне в тримесечен неплатен отпуск в качеството ми на началник на направление образование там", отбеляза той.

Ако не заемах ръководни позиции, щях например да работя един месец и, ако бъда номиниран, тогава да подам молба, обясни Местан.

Попитан дали ще се кандидатира Пеeвски за депутат, лидерът на движението не даде конкретен отговор и обясни, че не може да изразява мнение от името на местните организации.

от mediapool


Тагове:   България,   мафия,   медии,


Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: georgimet
Категория: Политика
Прочетен: 211807
Постинги: 78
Коментари: 50
Гласове: 96
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031