Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.03.2012 12:09 - Идеологическите ро(ж)би на Тодор Живков
Автор: georgimet Категория: Забавление   
Прочетен: 1911 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 19.03.2012 12:15


Иво Инджев ⋅ март 19, 2012


Чудна идея е осенила младите мислители в столетницата - монументът на Бузлуджа да стане музей на световния социализъм, а една от залите да бъде кафене, в което да има маси на Димитър Благоев, Георги Димитров, Че Гевара, Карл Маркс, Фридрих Енгелс, Ленин и др. Фигурите на лидерите на световния пролетариат, изработени най-вероятно от картон, щели да чакат посетители, всеки на своята маса, в “кафенето на историята”. Младите кадри на столетницата, които отговарят за идеите за бъдещето на монумента, написали подробен план за реставрацията на паметника.

image
Вестник „Труд” пише, че това хрумване (най-сериозно!) ще внесе за разглеждане от Изпълнителното бюро на БСП във вторник депутатът Антон Кутев

Очарован от тази перспектива реших да помогна за нейното осъществяване с някои допълнения към идеята за картонените герои на БСП. Би могло, с цел обучаване на незнаещите и затвърждаване на знанията от страна на знаещите другари и другарки, да се предлагат картончета, поставки за кафето. На тях може да има полезни надписи и цитати, характерни за картонените вождове. Удобството на подложките е в това, че след горчивото кафе услаждат спомените за величието на нищожества и могат да бъдат използвани за агитация и пропаганда след като доволният клиент на този червен Дисниленд си ги вземе за спомен.

Ето предложението ми за картонения Димитър Благоев с един цитат (на вниманието на др. Ивайло Калфин, автор на уравнението любов към Русия=любов към България):

Русофилството е грубо политическо суеверие, умишлено култивирано сред народните маси; политическо знаме, вървенето и воюването под което неизбежно води към предателство и национална катастрофа. Защото русофилите, плувайки безогледно във водите на руската дипломация, неизбежно и фатално правят от България едно сляпо и послушно оръдие в ръцете на руската завоевателна политика на Балканите“. („Принос към историята на социализма в България, С. 1976).

Пак в този дух могат да бъдат приложени цитати от русофобските призиви на Карл Маркс срещу „руските варвари” от периода му на кореспондент в Швейцария (подробно съм ги представил в книгата си „Течна дружба”, вкл. в оригинал на немски език- като за немски туристи на Бузлуджа).

За товарищ Георги Димитров изобилието от полезни мисли в помощ на безполезно скитащи по върховете на родината другари и другарки е огромно, но ето един, особено „вкусен”, който подхранва апетита към масова саморазправа с класовия враг (половината български народ, поне).

1 октомври 1944 г. – С телеграма до Георги Димитров в Москва ЦК на БРП(к) съобщава решението си „революционната чистка”, започнала на 9 септември, да продължи още една седмица, след което ще започнат да работят народните съдилища и „чистката ще тръгне по законни пътища”.

Трябва да са повечко подложките с мисли, цитати и споменавания на подвизите, извършените от подлогата на Кастро, „героя” Че Гевара. Та той така се кльопа от младежта! И как не, имал е навика да подписва ранната си кореспонденция със „Сталин II“. Заклеймил е унгарските антикомунистически въстаници от 1956-та, като „фашисти и агенти на ЦРУ“ . Създал е в Куба концлагери за десетки хиляди кубински младежи, „виновни”, че са християни или просто,че са несъгласни да бъдат ограбени от „революцията” селяни, както и за граждани, които слушат рок музика, обличат се по западната мода или са хомосексуалисти

За “любимия палач” на Кастро в книгата си “Черна неблагодарност е хорската отплата” Ефраим Кишон пише като за “ червения Робин Худ, който до последния си дъх защитаваше режима на изтезанията…” (стр.88)

Кубинският журналист Луис Ортега, който познавал лично Че, пише в своята книга „Yo Soy El Che“ („Аз съм Ел Че“), че само за една година Гевара е изпратил 1 897 души на екзекуция.

Би било много подходящо на връх Бузлуджа, като връх на обожанието към Сталин ІІ, да има подложка с някои от сълзливите му признания в писмата до баща му, в които Че с вълнение споделя, че изпитва огромна нужда да убива и проливането на кръв му доставя удоволствие. Но ще свърши работа и следния цитат със стойност на инструкция към неговите последователи:

Това е революция! И революционерът трябва да стане студена машина за убийство, която е мотивирана от чиста омраза.“.

И още:

Омразата е елемент на борбата; безжалостната омраза към врага е това, което ни тласка отвъд естествените човешки граници и ни трансформира в ефективни, яростни, селективни, и студени машини за убиване.“.

Не е ли чудесно: като една студена машина за убиване си пиеш си кафето и едновременно сърцето ти се стопля- учиш се на безжалостна омраза, включително към Русия- по съвета на Дядо Благоев-, както и на предателство към България от усилието на Димитров да съветизира България и направо да я дебългаризира в Пиринско.

А отсъствието на самия Живков в картоненото предложение към ръководството на БСП е разбираемо-няма нужда. Той е изобразен на мозайката във вътрешността на кафенето, заедно с дъщеря му Людмила. Ще бди по право над своите идеологически ро(ж)би, посръбващи кафе.



Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: georgimet
Категория: Политика
Прочетен: 213368
Постинги: 78
Коментари: 50
Гласове: 96
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930