Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.04.2013 14:45 - Митниците срещу съда и мафията
Автор: georgimet Категория: Политика   
Прочетен: 1270 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 24.04.2013 14:52


Колко пъти се е случвало държавна агенция „Митници" да излезе с официална декларация, че държавата се управлява от мафия? Аз не помня да е ставало преди. Е, днес се случи. Ето декларацията, кратка и ясна:

Тази нощ законът коленичи и монополът победи 2013-04-24

Тази нощ съдът пропусна шанса да разсее разяждащите българското общество съмнения, че в държавата ни управлява олигархия. Тази нощ над държава-член на Европейския съюз и НАТО легна тежката сянка на чужди интереси. Тази нощ стана ясно, че в една правова държава не всички са равни пред закона и пред принципите на свободния пазар. Тази нощ институции загубиха достойнство, държавата - приходи, гражданите - вярата, че могат да живеят в нормална държава. Тази нощ законът коленичи и монополът победи.

Но въпреки това и именно заради това Агенция „Митници" ще продължи да прилага законите на Република България. Заради българската държава и българските граждани.


Колко пъти се е случвало българският съд да защитава Лукойл, въпреки че Лукойл открито пренебрегва българските закони? Това вече помня - същото стана през 2011г. Не само ги пренебрегва, а и се оплаква, че срещу тях се водела атака! Не че това е чудно - и престъпниците са хора, оплакват се... Но защо съда е на тяхна страна?!?

Но не е само съдът. Правителството - чрез министър-председателя Марин Райков, също е на страната на Лукойл. Райков каза днес, че не може всеки път българските граждани да бъдат превръщани в „заложници на такава полемика“.

Ало,  г-н Райков, ние отдавна сме заложници на Лукойл (почти пълен монополист на горивата), ЧЕЗ, ЕОН и Енерго Про (монополистите в електроснабдяването) и др. Вашата работа, г-н Райков, е да защитавате нашите интереси, а не да потулвате конфликти между престъпниците и нас, гражданите!

Г-н Райков, мислите ли, че наистина ще има криза ако Лукойл загуби лиценза? Няма ли да се намерят други доставчици, които много бързо да запълнят освободеният пазар?

Г-н Райков, днес казахте, че Лукойл е основен платец на данъци и е в интерес на всички да работи. Вие проверихте ли колко от внесените данъци остават в хазната, и колко се връщат на Лукойл заради ДДС и данъчни кредити?

Г-н Райков, благодаря, че изяснихте на всички що за правителство си имаме. Служебно. На службите. Да живее дружбата между народите, нали така беше? А, и да не забравя - благодаря, че назначихте агент "Младенов" от Държавна Сигурност за зам. министър, да контролира енергетиката.




Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: georgimet
Категория: Политика
Прочетен: 213323
Постинги: 78
Коментари: 50
Гласове: 96
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930